Renoveringen av Jarry

Renoveringen av Jarry

Varför?

Jag har förvaltat Jarry sedan 1999. De första åren var ganska intensiva och jag lade ner rätt mycket tid på renovering och underhåll. Tyvärr var jag dålig på att dokumentera det jag gjorde vilket jag ångrar idag. Även om renoveringen har gått på sparlåga (om ens det) de sista åren så började jag ändå att skriva ner vad jag gjorde. Med den här bloggen har jag tagit nästa steg och delar med mig av min renoveringslogg och förhoppningsvis kanske det kan inspirera någon annan träbåtskramare i sitt arbete. Jag tycker själv att det är roligt att läsa om andras erfarenheter och resultat.
Mer historia och bilder: här

2017-03-14 Bordläggning

RenoveringPosted by Staffan Rosendahl Thu, March 16, 2017 20:57:56
Fortsatte med bord S4. Grovsågade och hyvlade ner till hyfsad passning för att slutligen hyvla, testa, hyvla, testa en liten bit i taget. Bästa sättet är att sitta under båten, hålla bordet på plats och kika mot ljuset ovanför vilket ger exakt besked om var det behövs ett hyveltag till. Det tar sin tid men det får det göra för att få till passningen på bästa sätt. Alla nya moment börjar ju också med en repetition av motsvarande kapitel i Träbåtsrenovering av Thomas Larsson. Oundbärlig för en amtörrenoverare! Hann dock inte riktigt klart idag, lite putsning kvar på bordet innan fastsättning.Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.