Renoveringen av Jarry

Renoveringen av Jarry

Varför?

Jag har förvaltat Jarry sedan 1999. De första åren var ganska intensiva och jag lade ner rätt mycket tid på renovering och underhåll. Tyvärr var jag dålig på att dokumentera det jag gjorde vilket jag ångrar idag. Även om renoveringen har gått på sparlåga (om ens det) de sista åren så började jag ändå att skriva ner vad jag gjorde. Med den här bloggen har jag tagit nästa steg och delar med mig av min renoveringslogg och förhoppningsvis kanske det kan inspirera någon annan träbåtskramare i sitt arbete. Jag tycker själv att det är roligt att läsa om andras erfarenheter och resultat.
Mer historia och bilder: här

2017-02-15 Bordläggning

RenoveringPosted by Staffan Rosendahl Thu, March 16, 2017 20:51:24
Gjorde klart skruvningen för att därefter gå på nästa bord på styrbordssidan (S4). Spar tredje bordet som ska snedlaskas till skillnad från fjärde som slutar i en stumlask. Bordkanterna är sedan tidigare fixade så jag kunde direkt börja med att rita ut bordet på plats. Spände fast det från utsidan och ritade konturerna från insidan vilket ger tillräcklig precision för att kunna grovsåga bordet. Bordet kommer dessutom att behöva skålas för att passa bra. Ritar av bukten på respektive spant som sedan kan användas som mall vid buktningen. Sakta men säkert fylls de gapande hålen i bordläggningen! smileyFill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.