Renoveringen av Jarry

Renoveringen av Jarry

Varför?

Jag har förvaltat Jarry sedan 1999. De första åren var ganska intensiva och jag lade ner rätt mycket tid på renovering och underhåll. Tyvärr var jag dålig på att dokumentera det jag gjorde vilket jag ångrar idag. Även om renoveringen har gått på sparlåga (om ens det) de sista åren så började jag ändå att skriva ner vad jag gjorde. Med den här bloggen har jag tagit nästa steg och delar med mig av min renoveringslogg och förhoppningsvis kanske det kan inspirera någon annan träbåtskramare i sitt arbete. Jag tycker själv att det är roligt att läsa om andras erfarenheter och resultat.
Mer historia och bilder: här

2017-01-17 Bordläggning

RenoveringPosted by Staffan Rosendahl Thu, March 16, 2017 20:40:29

Var ut i julhelgen och hängde presenningar, lakan etc över hela akterdelen av båten för att kunna värma lokalt innan limning. Ändå svårt att få upp temperaturen tillräckligt så jag isolerade med trasor och plast från insidan och värmde med element och 500Watts-lampa från utsidan. Gick utmärkt, termometern visade 15-20 grader vilket räcker bra.

Därefter tejpade jag ytor där jag inte ville ha lim med PVC-tejp. Underlättar limsanering plus att jag inte vill oavsiktligt limma ihop borden med varandra. Slutligen vätte jag limytorna med Epoxy och fyllde på med förtjockad Epoxy så att alla fogar blir riktigt fyllda. Limmade ett bord i taget för att inte behöva stressa mer än nödvändigt.

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.