Renoveringen av Jarry

Renoveringen av Jarry

Varför?

Jag har förvaltat Jarry sedan 1999. De första åren var ganska intensiva och jag lade ner rätt mycket tid på renovering och underhåll. Tyvärr var jag dålig på att dokumentera det jag gjorde vilket jag ångrar idag. Även om renoveringen har gått på sparlåga (om ens det) de sista åren så började jag ändå att skriva ner vad jag gjorde. Med den här bloggen har jag tagit nästa steg och delar med mig av min renoveringslogg och förhoppningsvis kanske det kan inspirera någon annan träbåtskramare i sitt arbete. Jag tycker själv att det är roligt att läsa om andras erfarenheter och resultat.
Mer historia och bilder: här

2016-10-28 Bordläggning

RenoveringPosted by Staffan Rosendahl Thu, November 17, 2016 20:27:59
Nu börjar finpassningen av B2. Försiktig hyvling av kanterna för att få bordet till perfekt passform. Resultatet blev bra även om jag överdrev släppvinkeln något på det nya bordet så att det passar nästan perfekt på utsidan, men på insidan av skrovet blev det på sina ställen någon eller några tiondelars glipa. Inget jag oroar mig för men det är inte perfekt. Man lär sig efter hand. Hann borra och sätta fast den främre halvan av bordet i laskbricka, spant och bottenstockar.Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.